Despre mine

Familiile alese pot fi mai mult decât vitrege.

Am pornit în căutare de informații din propria nevoie. Fac lucrurile lăsându-mă ghidată de experiențele mai bune sau mai puțin bune pe care le-am avut eu însămi, timp de 11 ani, ca părinte singur, și în ultimii 4 ani ca parteneră și părinte într-o familie complexă cu 3 copii. Sunt preocupată să găsesc soluțiile potrivite pentru a aduce mai multă armonie și echilibru în viața noastră și a altor familii monoparentale și complexe/recompuse.

De peste 7 ani lucrez în echipa Domnicăi Petrovai, în cadrul Mind Education și Școala pentru Cuplu, iar ea mi-a dat încredere și curaj să primesc binele și iubirea în viața mea, după ani de zile de singurătate și neîncredere după divorț. Ne-a susținut și ne-a ghidat pe mine și pe dragul meu încă de la început. Alături de ea am înțeles că iubirea nu e ca-n filme și că e nevoie de efort și răbdare. Că schimbările nu vin peste noapte, că o relație și compatibilitatea se construiesc în timp. Și că binele și greul se împletesc mereu. Nu va fi doar rău sau doar bine! Dar poate fi mai conștient, mai asumat, cu mai multă înțelepciune și maturitate.

Am decis că vreau să învăț mai multe despre familiile vitrege/complexe în primul rând pentru mine și familia mea. Pentru că am trecut prin situații atât de nefamiliare pentru noi, chiar de la începutul relației, și pentru că am făcut multe greșeli. De abia acum ne dăm seama ce puteam face altfel. Mai bine. Relația noastră e cu multe urcușuri și coborâșuri, dar e extraordinară. Nu mi-aș fi putut imagina vreodată că aș putea trăi atâta tandrețe, înțelegere și bunăvoință.

Dar am observat și cât de greu e să înțelegi din afară toată complexitatea situației. Am simțit nevoia de a împărtăși zbuciumul meu, îngrijorările mele, dorința mea de a face ca lucrurile să funcționeze și aveam nevoie de sprijin. De acele informații foarte practice care să ne ajute în viața de zi cu zi. Le-am găsit în cărțile, podcasturile și ulterior în cursurile de specializare ale lui Ron L Deal, unul din cei mai cunsocuți autori privind familiile recompuse. L-am contactat și am rămas atât de plăcut surprinsă de deschiderea lui. E atât de frumos când ai susținere! Și de aceea vreau și eu la rândul meu să-i susțin pe alții!

Astfel, îmi propun să ghidez și să acompaniez cuplurile și familiile în procesul lor și să fiu martoră la povestea lor.

*Am dezvoltat acest proiect și ca un omagiu adus fratelui meu Mihai Pop, care a decedat subit la doar 40 de ani, și care m-a încurajat să-mi urmez visurile și pasiunile. Mihai a fost unul dintre cei mai pasionați și dedicați oameni pe care i-am cunoscut.

Colaborări & proiecte